söndag 18 januari 2009

Israels flagga



Exakt vad betyder symbolerna på Israels flagga? Att hexagrammet är en symbol för zionismen inser vi så klart, men vad betyder de två blå strecken ovan resp under symbolen? Det finns många olika förslag. Ett av de mest skrämmande förslagen, och jag vet inte om det är sant, är att det de representerar de två floderna Nilen och Eufrat/Tigris. Om så är fallet så inser vi vidare att kartan på Israels framtida expandering är korrekt.

2 kommentarer:

  1. Detta har jag fått reda på för många år sedan av en antisionistisk jude. Redan den provisoriska regeringen 1948 i den nya staten Israel beslutade att sionisternas standar skulle läggas horisontellt och bilda nationsflagga för staten Israel.

    Flaggan symboliserar alltså det "löftesland" som Abraham utlovades ifall hans ättlingar skulle hålla det Gamla Förbundet(Testamentet) och beskrivs i 1. Mos. Kap 15, v. 15-21.


    Googla på Greater Israel samt The Kivunim Plan som sionisterna är besatta av att återskapa trots att GT är överspelat samt att sionisterna inte är judar utan mestadels khazarättlingar som konverterade till judendomen i mitten av första årtusendet.

    SvaraRadera
  2. Ja så är det, Jan-Ola, att flaggan symboliserar löfteslandet som judarnas gud gav dem. Än har judarna dock inte på långa vägar lyckats förverkliga denna galna dröm, då Libanon, Syrien, Irak, Jordanien alltjämt är "fria" nationer. Man vill vidare införliva delar av följande nationer : Irak, Turkiet, Saudiarabien samt Egypten. Att man sedan inte ens lyckats införliva Gaza och västbanken med israel får oss att inse att drömmen om storisrael aldrig kommer att realiseras. Sanna mina ord...

    SvaraRadera