torsdag 28 maj 2009

De fienden respekterar

Våra fiender ser på oss som boskap - precis på samma vis som en bonde ser på sina djur. De flesta djur är enbart till för att slaktas till föda, något som sker så fort som de vuxit till lämplig storlek. Andra djur, som hundar, katter och hästar, har turen att få leva ut sina liv som bruks och sällskapsdjur. Men poängen att komma ihåg är att vi alla ägs av storbonden - åtminstone så anser han det.

Men de av oss som insett hur illa läget nu är, och därför öppet tar en konfrontation med dessa ondskans företrädare, löper ingen - eller åtminstone liten - risk att råka illa ut. Och detta beror på att fienden respekterar de som avslöjat honom. Och de man respekterar högaktar man. Så är det och så har det alltid varit.

Vi vet alla att den tysk som de allierade respekterade över alla andra var Rommel, deras värsta fiende på slagfältet - generalen som inte kunde besegras. Redan på femtiotalet hyllades han i en nu berömd Hollywoodfilm. På samma vis är det för oss som idag kallar banditerna bakom 9/11 för deras riktiga namn. De vill oss inget ont utan hoppas kanske istället kunna rekrytera oss en vacker dag.

De som motarbetar fienden är lika lejon och tigrar, modiga starka och hängivna. Och precis som vanliga människor är djupt fascinerade av dessa djur, så är fienden fascinerad av de som motarbetar honom. För vi kan inte omvändas eller glömma bort det vi nu vet, och vi kommer heller aldrig att sluta kämpa mot allas vår fiende: för det ligger inte i vår natur att göra så. Och detta vet vår fiende om. Och därför respekterar han oss. Vi utför dessutom ett viktigt arbete för honom: vi försöker nämligen med allt vi har att väcka upp folk i vår närhet.

Och detta, vårt företag, följer fienden intresserat på avstånd, eftersom han då får se hur neddummad befolkningen är. Som läget är för tillfället så har han ännu inget att frukta från vår verksamhet, ty neddummningen är så otroligt djup och omfattande att bara en handfull människor har en aning om vad det är som pågår. Inte ens hur tre stora skyskrapor sprängdes i bitar mitt framför ögonen på oss alla (en av dem (building 7) utan att ens bli träffad av ett flygplan) kunde ju väcka dem. En hel värld såg på ... men kunde ändå inte förstå.

Vi som kämpar mot dessa mördare är mao sällsynta och räknas därför inte in bland den vanliga boskapen. Men kanske behöver vi inte vara så många till antalet, för även fiendens antal är lågt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar