söndag 6 december 2009

Missförstånd

Många som engagerar sig i detta ämne är tyvärr missinformerade om saker av vikt, något som kanske inte är så konstigt då de allra flesta som tex lyssnar på Alex Jones radioshow tillhör kategorin vanliga normalutbildade människor. De har mao ingen djupare utbildning i historia, filosofi och religion. All kunskap de har i dessa ämnen kommer från deras lärare på nätet, vilka själva inte vet särskilt mycket.

Ett område där kunskaperna ordentligt är av otillräckligt omfång är antiken. Om man som jag har varit intresserad av antiken sedan unga år så inser man tydligt när någon pratar i nattmössan. Ta bara en sådan sak som när Jordan Maxwell hävdar att Jesus Kristus betyder Jesus Oil. Maxwell tror alltså att Jesus har något med olja att göra och att han är en bluff! Han inser inte att kristos är grekiska och betyder "den smorde", dvs Jesus var en upplyst mästare.

En annan villfarelse som så gott som samtliga inom dessa cirklar blint tror på är att de sk mysterieskolorna var onda till sin natur, och att dessa skolor lever kvar än idag. Mysterieskolorna i det gamla Egypten och Grekland var allt annat än onda. Den som vill få en bättre bild av dessa skolor borde lyssna på Trollflöjten och Sarastros två underbara basarior. Sarastro är urtypen för godhet.

Ett annat missförstånd är att en organisation som Teosofin är ond, eftersom den talar väl om Lucifer. Hur många är det som egentligen funderat på vad ordet Lucifer står för? Lucifer är helt enkelt det latinska namnet på planeten Venus, Morgonstjärnan. Fosforos är det grekiska namnet på Venus som Morgonstjärnan. Vi behöver inse att namnet Lucifer blivit nedsvärtat på samma vis som vårt fina gamla kunganamn Adolf. Ingen svensk prins lär få detta vackra namn igen. Tyvärr. Exakt samma sak har som bekant även hänt med svastikan, denna urgamla lyckosymbol. Den är nu för evigt förknippad med nazisterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar