onsdag 21 oktober 2009

Lögner och propaganda

När jag lyssnar på nyheterna så hör jag så gott som uteslutande lögner samt propaganda, men då menar jag så klart de storpolitiska nyheterna - de inhemska är säkert överlag sanna. Det är en underlig upplevelse, minst sagt, att veta att allt som nyheterna förtäljer inte är något annat än lögn och propaganda, men något jag nu vant mig vid. Vi lever nämligen i en värld som till mångt och mycket kan jämföras med tiden strax innan Andra Världskriget drog i gång - lögnerna och propagandan är mao omfattande.

Och det värsta är att dessa lögner går tillbaka långt i historien. Många menar att inga historieböcker värda namnet har skrivits sedan 20talet, och nog kan det mycket väl vara på det viset, speciellt om man kommer ihåg att segrarmakterna alltid skriver historien. De allierades krigsbrott är många, och flera av dessa krigsbrott överträffade tom Hitler i ren och utstuderad ondska - som tex, Hiroshima, Nagasaki och Dresden. Dessa tre terrorbombningar är tveklöst bland det mest djävulska som människor någonsin hittat på. Men det som är än hemskare är att ingen ställdes till svars för dessa krigsbrott. Sådan är segrarens lön.

Och på samma vis är det än idag, segrarmakterna kan alltjämt fortsätta med sitt mördande världen över som man behagar. Ingen verkar bry sig ändå. Och att man dessutom lyckades grundlura en hel värld i New York för 8 år sedan gör att vi nu lugnt kan invänta det som komma skall. De skyldiga bakom attacken i New York är alltjämt på fri fot, samt vad värre är ... alltjämt kvar i maktens boningar! Att man lyckats klara sig undan rättvisan beror på att man äger världens stora mediabolag och på så vis avgör vilka nyheter som ska komma oss till del. Allt som vi, medborgarna, inte bör få kännedom om - kommer oss heller inte till del. Så är läget. Allt annat än angenämnt mao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar